aanbod-productfotografie

Productfotografie

fotograaf Sophie Adam

Ik stel me graag even voor:

Jarenlang heb ik als vertegenwoordiger & marketingmedewerker bij verschillende bedrijven gewerkt. Daar leerde ik elke keer hoe belangrijk sterk en kwaliteitsvol beeldmateriaal is. Dankbaar voor al deze kansen en ervaringen, merkte ik dat ik telkens iets miste en kwam heel vaak energieloos naar huis. Midden 2019 stopte ik bij men werkgever en wou tijd wou nemen voor mezelf. Ik kocht mijn eerste camera en zo leerde met vallen en opstaan. 

Toen ik zelf als fotografe in de startblokken stond, had ik geen idee wat te delen op Sociale Media en mijn website. Ik postte gewoon wat lukraak en deed maar wat. Ik hoorde van elke coach en ondernemer hoe zichtbaarheid zo belangrijk was. Dat je vertrouwen creëert bij jouw ideale klant als je jezelf voldoende laat zien.  Ik wou het een kans geven. De eerste keren dat ik een foto postte of een video maakte, ik daverde met heel mijn lijf. 

Tot ik merkte dat ik positieve reacties op kreeg, mijn foto’s waar ik zelf ook op stond, behaalde veel meer interactie dan mijn andere posts. Mijn koppigheid schoof ik aan de kant. Op deze manier bouw ik een merk op, dat rust op wie ik ben als persoon, voor welke service en waarden ik sta. Ik moet toegeven dat sindsdien ik dat doe, ik meer mijn ideale klant aantrek.

De lessen, de marketingkennis en het groeiproces die ik tot nu toe geleerd heb, stelt me in staat om jou als onderneemster te begeleiden in het fotografieproces. Ik ben jouw sparringpartner over jouw ondernemingsideeën en marketingplan. Ik ben jouw confidence coach die je een kleine kick onder jouw poep geeft. 

Mijn missie? Jou een databank bezorgen waarvan je kan zeggen: “wauw hier herken ik mezelf”, “deze foto’s zijn op maat van mijn business gemaakt”. Zodat jij uiteindelijk kunt gaan opschalen en je focussen op de dingen die jij graag doet in jouw business én de klanten aantrekt waarvan je droomt.

STAP 1: AANVRAAG

Je ontvangt een uitgebreid formulier dat je online kan invullen en achteraf naar me kan doorsturen. We gaan er dieper op in wie jouw doelgroep is, welke sfeer wil je uitstralen etc… Daarnaast vraag ik om een moodboard te via Pinterest. Indien je samenwerkt met een professional die jouw branding op punt heeft gesteld, mag je mij deze ook bezorgen. Op die manier heb ik een zeer uitgebreid beeld wat je mooi & belangrijk vindt, zodat dit maximaal weerspiegeld wordt in het fotomateriaal.

STAP 2: VOORBEReiding

Nadat jij de tijd genomen hebt om jouw voorbereiding uit te werken, ontvang je van mij een offerte. Indien deze offerte goed voor jou is, dan wordt er een moodboard op gemaakt voor jouw brand. Dit wordt met jou gedeeld en er kunnen opmerkingen aan toegevoegd worden. Wil je graag alles even nog overlopen, is een online videocall zeker mogelijk.

STAp 3: nabewerking

Na onze fotoshoot ga ik aan de slag met de nabewerking en aflevering van jouw beelden. Enkele dagen na onze fotoshoot ga ik aan de slag met de selectie van de foto’s. 


Jouw gekozen foto’s worden aangeleverd in volgende formaten:

 

✓ Drukwerk kwaliteit 300 dpi

✓ Social Media kwaliteit

✓ De hoogste resolutie voor online gebruik 72 DPI

✓ 4 Formaten voor website in verschillende groottes pixels

✓ Bij de foto’s voor websites wordt een algemeen zoekwoord aan de foto’s gegeven: geef gerust dit ook aan me door.

Aanvraag offerte Productfotografie

Omdat elk project anders is, stel ik voor jou een op-maat gemaakte offerte op. Door onderstaande antwoorden zo helder mogelijk te formuleren, krijg ik een duidelijker beeld naar waar je precies naar op zoek bent. 

 

Lukt het niet om elke vraag te beantwoorden? Geen probleem, ik help je graag verder.

PORTFOLIO PRODUCTFOTOGRAFIE

VEELGESTELDE VRAGEN

Door een fotoshoot te boeken bij mij, ga je werken aan jouw online zichtbaarheid. Je gaat een frisse, kwalitatieve beeldbank ontvangen. Je gaat meer verbinding kunnen maken met jouw (potentiële) klanten. Het resultaat? Meer vertrouwen krijgen van jouw klanten, meer boekingen, een consistentere omzet, meer zelfvertrouwen. Je gaat een shift merken in jouw mindset. Je ziet dat op het einde van de rit heel veel kan opleveren voor jou. 

  • Je bent een startende onderneemster die nog maar net begonnen is met haar business, je bent een beetje overweldigd door alle marketing die je moet voeren en je hebt nog geen fotomateriaal. Je hebt nog geen of geen groot klantenbestand.

 

  • Je bent een onderneemster die al enkele jaren actief is, je hebt al een mooi klantenbestand. Je merkt dat je jezelf wilt focussen op wat je echt graag doet ipv vanalle diensten/producten (dat je minder graag doet) aan te bieden om toch maar de omzet te behalen die je voor ogen hebt.

 

  • Je bent een onderneemster die al enkele jaren actief is, je hebt al een mooi klantenbestand. Je merkt dat je jezelf wilt focussen op wat je echt graag doet. Je hebt weinig tijd naast jouw werk om bv.mooie foto’s te maken voor online gebruik. Je wilt graag privé/werk in balans houden.

Van zodra we een kennismakingsgesprek hebben gehouden, kunnen we een datum voor een fotoshoot inplannen. Dan ontvang je van mij een voorbereiding en plannen we nog een online meeting om alles te overlopen, zodat we voorbereid zijn de dag van de fotoshoot.

Indien de fotoshoot buiten zal doorgaan, wordt de shoot verplaatst naar een andere datum. Indien de fotoshoot binnen doorgaat, hoeft er niets verplaatst te worden. 

Je ontvangt van mij een volledige gids met stappenplan om een make-up aan te brengen. Je ontvangt van mij ook tips voor het kiezen van tijdloze, vrouwelijke kleding. Met een verwijzing naar voorbeelden. Je mag mij ook aanspreken als je twijfelt tussen enkele outfits, ik geef altijd mijn eerlijke mening.

Je ontvangt van mij een google formulier met een uitgebreide vragenlijst: wie jouw ideale klant is, welke beelden je precies wenst, wie jij bent als persoon, … Op die manier krijg ik een duidelijk beeld welke richting je naartoe wilt. Je mag mij ook voorbeelden toesturen, een moodboard van branding etc bezorgen. Hoe meer informatie hoe beter. Daarna houden we een online meeting om alles uitgebreid te overlopen.

We bespreken heel uitgebreid jouw voorbereiding, moodboard, de locatie, kledingkeuzes. Ik geef je nog tips en trics om jezelf volledig voor te bereiden op de shoot de dag zelf. Deze meeting duurt ongeveer een uur.

Mijn fotografiestijl kan je interpreteren als frisse kleuren, airy, minimalistisch, lichtelijk overbelicht. Omdat het soms kan zijn dat je tussendoor ook nog enkele foto’s neemt met jouw smartphone is het belangrijk dat jouw gebruikte foto’s consistent in stijl blijven. Daarom ontvang je van mij een preset, je kan dit vergelijken met een fotofilter. In 1 klik worden jouw beelden bewerkt naar dezelfde fotografiestijl die ik hanteer. Heel makkelijk dus!

Ja! Je mag zelf jouw foto’s uitkiezen. Na de fotoshoot, maak ik als fotograaf de eerste selectie. Ik bezorg jou de geselecteerde beelden via een link naar een online gallerij. Jij maakt de eindselectie en kiest jouw favorieten.