Over Mij pagina

bedrijfsfotograaf Sophie Adam uit Turnhout

Een moment dat mijn leven veranderde....

Jarenlang heb ik als vertegenwoordiger & marketingmedewerker bij verschillende bedrijven gewerkt. Dankbaar voor al deze kansen en ervaringen, merkte ik dat ik telkens iets miste en kwam heel vaak energieloos naar huis. 

 

Het gevoel hebben van: Alles zit altijd tegen en ik werkte mijn frustraties uit. Door mijn ontslag dat ik in 2019 heb gegeven, ben ik op zoek gegaan naar mezelf, naar wie ik ben en wil zijn. Ik zie de oorzaak van mijn burn-out door verschillende factoren: Enerzijds kon ik niet gewoon worden aan de 9 – to -5 mentaliteit dat er in onze maatschappij heerst. De gedachte alleen dat elke dag hetzelfde is, voor dagen en weken aan een stuk haalde me helemaal neer. Daarnaast miste ik de uitdaging, het creëren en uitwerken van creatieve projecten/ideeën die me energie geven.

 

Een realisatie dat gepassioneerd werken zo belangrijk is...

Wat me opviel: Ik miste iets namelijk bij al mijn functies en daar kwam ik achter: 

Ik miste verantwoordelijkheid en zelfstandigheid: niet het uitschrijven en herkauwen van een idee dat mijn baas leuk vond. Iets waarvan ik van dacht: really?

Ik bleef doorgaan en kiezen voor ‘zekerheid’: elke maand dat loonstrookje dat je kortstondig een kick gaf van ‘gelukszaligheid’.

Ik miste het verbinden met gelijkgestemden, ik miste de uitdaging om er elke dag voor te gaan. 

Al deze facetten zijn ingevuld geraakt vanaf ik de keuze maakte om zelfstandige fotografe te worden. 

 

Elke dag is een stap in mijn reis, een reis van groei, uitdaging, het zijn van mijn eigen baas, het kiezen van mijn uren. 

Zalig! En het gevoel hebben dat je zelf keuzes maakt, dat je niet de massa hoeft te volgen. 

Achteraf gebleken bleek mijn burn-out meer een bore-out te zijn volgens mij. De verschijnselen zijn juist hetzelfde. 

Ik heb het een plaats gegeven, ik heb het gezien als mijn doorbraak om voor mezelf te kiezen. 

En dit verhaal hoor ik dagdagelijks passeren bij elke klant van mij… het doorbreken en kiezen voor jezelf.

Dankzij de moeilijke periode die ik doorlopen heb, kan ik nu volmondig ‘ja’ zeggen tegen mijn vrijheid, zelfstandigheid en mijn leven.

zakelijke fotograaf Turnhout

And so My Journey continues...

Omdat ik opgegroeid ben in een gezin die altijd koos voor ‘zekerheid in loondienst’, nam ik in het begin babystapjes en begon in bijberoep. Het fotograferen van gezinnen, zwangerschappen, newborns gaf me zeker en vast veel energie. De energie om mensen gelukkig te kunnen maken.

 

 

Tot ik op een dag de vraag kreeg: Sophie, fotografeer je ook ondernemers? Neen nog nooit gedaan antwoordde ik, let’s give it a shot! 

 

 

De fotoshoot werd een succes dankzij mijn marketing & sales achtergrond. Ik wist namelijk goed waar ik mee bezig was. Daarbij aansluitend voelde ik dat hier echt mijn passie lag: ik wilde andere onderneemsters fotograferen en hun ondersteunen inzake beeldmateriaal bij de opstart of groei van hun bedrijf.

 

 

In oktober 2021 nam ik de stap om fotografe ‘ in hoofdberoep’ te worden. Het ‘aanmodderen’ met mijn andere job ging niet meer, het gevoel dat ik zoveel ideeën aan de kant moest schuiven in mijn business omdat ik telkens moest schakelen tussen de 2.

 

 

Andere onderneemsters ondersteunen en fotograferen is mijn nieuwe levensmissie geworden. Het feit dat ik met hen kan werken, geeft me veel energie en ik krijg dagelijks veel dankbaarheid terug door de (gratis) ondersteuning die ik hen geef.

zakelijke fotografie turnhout

Tijd voor wat luchtigere 'klap'

Als je me wat beter begint te kennen, zal je weten dat ik geen opgever ben. Ik probeer uit elke situatie een aantal positieve lessen te halen.

 

Ik ben na mijn ‘bore out’ ontzettend voorzichtig geweest met het verbeteren mijn energie en mindset en ook zaken leren ‘loslaten’.  Vandaag sta ik dan ook rustiger in het leven ten opzichte van jaren geleden. Ik merk dat ik als hoogsensitief persoon anders in het leven sta dan wat de maatschappij van ons verwacht.

 

Ik trek uit elke stap die ik neem in het leven lessen. En ik probeer deze mee te nemen in mijn toekomstig leven, alsook 100% in mijn bedrijf.

 

Ik probeer zoveel mogelijk op gevoel te werken in mijn onderneming: ik experimenteer, ga op mijn bek en sta vol enthousiasme weer recht voor de volgende fase in mijn bedrijf.

 

Als je niet openstaat voor trial & error en te leren uit de lessen die je krijgt in het leven. Dan wordt het verdomd moeilijk om positief te blijven én door te gaan. Net daar ligt de sterkte: niet opgeven, maar doorgaan! 

Mensen die me beter kennen, weten dat ik...

Oplaad in de natuur en me omring met beestjes

In de natuur kan ik effectief loslaten en herbronnen, het zien van de levende natuur, geeft me een gevoel van liefde en warmte. Daarnaast ben ik een dierenvriend van de bovenste plank. Ik droom zelfs van ooit een olifantenpension te openen in verre oorden… Een mens mag toch ook dromen toch? 😉

Rustig wordt van filmmuziek

Alhoewel dat ik ook fan ben van de harde stijlen , dit is vaak in mijn ‘drukkere energieke periode’ zet ik dagelijks toch filmmuziek op: Hans Zimmer tijdens mijn nabewerking of een ritje in de auto is mijn favoriet, uren vliegen voorbij… 

Graag experimenteer met gezichtsmaskers

Nee geen superhelden maskers maar beauty maskers! Sinds kleinsaf aan was ik al geïnspireerd door de beauty wereld: wat is voor mij me-time? Jezelf pamperen met de nieuwste gezichtsmaskers op de markt en een tas met heerlijke losse thee… Heaven for me! 

Regelmatig het 'kind in mij' eens laat losgaan

Wie mij kent, weet dat ik zeker en vast een serieuze kant heb, maar wat ik nooit wil verliezen is het kindse in mij. Gaan naar pretparken bijvoorbeeld. Op regelmatige basis moet die adrenaline vrijkomen. Of spelen met kinderen rondom mij: tikkertje, lachende gezichten, gekke bekken, ik herleef werkelijk mijn jeugd én dat my friend wil ik nooit opgeven.

En nu is het jouw beurt...

Super fijn dat je heel mijn ondernemersverhaal gelezen hebt. Ik ben nu heel benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben jij? Waar droom jij van als persoon en onderneemster? Waar loop je tegen aan om je droom te verwezenlijken? 

Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul het formulier hieronder in.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je ergens het gevoel dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik beantwoord persoonlijk jouw bericht.