Over Sophie Adam – Personal Branding fotograaf
Over


Sophie Adam

 

Hello, ik ben Sophie Adam, actief als fotografe. In 11 woorden kan je mij omschrijven als: minimalist, creatief, high-sensitive, empatisch, intuïtief, spiritueel, dierenliefhebber, natuurmens, bloemen-en plantenlover, puur, vrijmoedig. 

Jaren heb ik als vertegenwoordiger & marketingmedewerker bij verschillende bedrijven gewerkt. Daar leerde ik elke keer hoe belangrijk sterk en kwaliteitsvol beeldmateriaal is. Dankbaar voor al deze kansen en ervaringen, merkte ik dat ik telkens iets miste en kwam heel vaak energieloos naar huis. Ik droomde veel, maar er gebeurde niets. Tot op een bepaald moment ik zelf de stekker uitgetrokken had en even tijd wou nemen voor mezelf. Wat wil ik? Ik kocht mijn eerste camera en zo leerde met vallen en opstaan.

Toen ik zelf als fotografe in de startblokken stond, had ik geen idee wat te delen op Sociale Media en mijn website. Ik postte gewoon wat lukraak en deed maar wat. Ik kreeg weinig reactie en verloor een beetje de hoop. Ik hoorde van elke coach en ondernemer hoe zichtbaarheid zo belangrijk was. Dat je vertrouwen creëert bij jouw ideale klant als je jezelf voldoende laat zien.  Ik wou het een kans geven. De eerste keren dat ik een foto postte of een video maakte, vreselijk, ik daverde met heel mijn lijf. 

Tot ik merkte dat ik er veel positieve reacties op kreeg, mijn foto’s waar ik zelf ook op stond, behaalde veel meer interactie dan gewoon een productfoto of quote. Mijn koppigheid schoof ik aan de kant. Op deze manier bouw ik een merk op, dat rust op wie ik ben als persoon, voor welke service en waarden ik als ondernemer sta. Ik moet toegeven dat sindsdien ik dat doe, ik ook meer mijn ideale klanten aantrek.

De levenslessen en het groeiproces die ik tot nu toe geleerd heb, stelt me in staat om jou als (startende) ondernemer te begeleiden in het fotografieproces/